無下次 大食又無力Level 22013-01-25173 views Follow 我最鍾意食大排檔,因為最鍾意D風味,但係食咗好多年嘅沙田禾輋陳根記, 唔知係咪轉咗廚師, 近日真係嚇咗一跳! 其實幾個月前我曾經在陳根記食手撕雞, 返屋企即晚已經疴咗幾次......我估係因為當時係夏天, 食物易變壞食到肚疴的手撕雞食鴿無鴿味, 同埋好乾炸過咗龍一般而已諗住今次俾多次機會陳根記......製作勁求其的孜然骨左邊是"孜然骨", 我食不到"孜然"味, 只食到是煎豬扒切去塊肉, 剩下條骨炒幾炒就上碟囉 ! 呢味餸真係好求其! 乳鴿無肉汁無鴿味, 失敗。南乳雜菜煲味道好怪豉油王炒麪的麪不夠彈牙, 南乳雜菜煲D味好怪! 結論: 不可一, 不可再! The above review is the personal opinion of a user which does not represent OpenRice's point of view.1Share無下次 陳根記 https://s.openrice.com/QrKT0bCuY00Report Post Ratings1Taste2Decor3Service2Hygiene2ValueRecommended Dishes一般而已Date of Visit2012-12-18Dining MethodDine InSpending Per Head$150