2018-09-22 1165 views
如果有朋友黎香港問我邊間茶餐廳好食既話,以前我都會介紹佢地去食飲奶茶出名嗰啲,但自從舊年食過呢間紅茶之後我就覺得其他既茶記相比之下都失色。🤷🏼‍♀️我都係等周末先得閑黎紅茶、咩時間黎到都要喺門口排一陣先入到去。好彩人流快、而且我多數都係兩個人黎,平均等10分鐘左右都入到去。今日難得坐到2人枱,唔駛同人搭枱。午飯🥣時間多數人都叫午餐或特餐,不過男友鍾情呢度既焗肉醬意粉,而我今日就叫個特餐食沙嗲牛肉麵😋先黎左特餐既火腿奄列同多士,奄列煎得剛好,入面個蛋仲好滑,面都唔會好乾。多士就冇咩特別,以前食過一次嗰陣用北海道牛奶🥛麵包做既多士好食好多。沙嗲牛肉麵用既公仔麵好彈牙,雖然唔係出前一丁但都好食!個沙嗲汁好香、牛肉唔會好銀👍🏼😋男人個焗肉醬意粉黎啦😍每次見佢了開面嗰層芝士肉醬都好開心,面層焗到剛剛焦左少少好吸引!👏🏼👏🏼🎉其中一個好食既地方係啲意粉焗到剛剛好,彈牙得黎又索到啲肉醬,肉醬份量同意粉比例又剛好,好食呀!可惜午飯時間冇餐要散叫,建議下午茶☕️時間黎食茶餐就抵食啲🤣最後有人唔夠喉要加個炸脾🍗薯條🍟😱又係超到好香好脆,脾係生炸的,所以皮脆肉嫩啊😚🤤🍗😍而且巨到不得了,唔係超餓既人唔好亂叫!🤣

常餐:火腿奄列

常餐:沙嗲牛肉麵

炸雞脾配薯角

最後有人唔夠喉要加個炸脾🍗薯條🍟😱又係超到好香好脆,脾係生炸的,所以皮脆肉嫩啊😚🤤🍗😍而且巨到不得了,唔係超餓既人唔好亂叫!🤣一間冇得輸既茶記!雖然啲位係窄,伙記都係大大聲聲咁,但難於佢真心好食我都會為著呢樣keep住黎食😅😂🤣
2018-09-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$75 (Lunch)
常餐:火腿奄列
常餐:沙嗲牛肉麵