2023-12-20 239 views
同事生日收工齊齊去試下旺角尼間烤魚工房,近地鐵站夠方便。一上去見到餐廳五光十色嘅霓虹燈牌好夠氣氛!9點到埗店員安排我地4人坐卡位,地方闊落,仲推薦我地叫夜晚9點後嘅特價宵夜set。我地叫左鮮青椒味烤江團魚,set餐有得揀四款串燒,我地揀左韭菜、粟米、雞腎同肥腸,樣樣都熱辣辣。同事叫左藍妹,我唔飲酒就叫左至尊生果茶同冰爽葡萄紅柚,有得少冰少甜十分貼心!生果茶滿滿生果有蘋果、橙、士多啤梨、火龍果、百香果,仲有椰果增加口感!葡萄柚都有好多果肉,兩杯野勁大杯,酸酸甜甜啱晒食辣野解渴!飲住野食住串燒,主角大大鍋烤江團魚就上枱喇,條魚勁大,面頭鋪滿青紅椒花椒,仲有豆花送,放系鍋湯慢慢吸汁!烤左十靚分鐘滾起食得,鍾意食魚但又怕腥嘅我地,尼條魚絕對無尼個問題,嫰滑又唔算多骨,湯底麻麻辣辣,食左豆花之後大家都覺得唔好嘥左個湯,加多份火鍋粉同蔬菜組合,倒埋落去慢慢煮,吸晒麻辣汁超正!我地仲叫左烤茄子、烤羊架、烤扇貝、烤鮑魚。茄子得我食所以專登試下中辣多蒜,辣度十足蒜茸又惹味!羊架有少少肥膏,肉質好稔!鮑魚烤得啱啱好,大大隻扇貝上面鋪滿粉絲,撈埋食一流!店員服務好周到,時不時幫我地加湯加火種。有魚有肉有菜大

茄子得我食所以專登試下中辣多蒜,辣度十足蒜茸又惹味!羊架有少少肥膏,肉質好稔!鮑魚烤得啱啱好,大大隻扇貝上面鋪滿粉絲,撈埋食一流!店員服務好周到,時不時幫我地加湯加火種。有魚有肉有菜大家都食得好滿足,環境同食物都好啱打卡!推薦大家試試!
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Last Night Supper