睇完韓劇總會好想食炸雞,但係又想食得健康一啲嘅話,呢一間餐廳就絕對啱晒你!餐廳主打所有雞肉用烤箱烘烤,一滴油都冇加,所以相對地無咁油膩而且健康啲~👍🏻果味蒜香烤雞上落聞到濃烈既蒜香味,但第一啖食落口係蘋果果味和檸檬味係口腔內交融,甜甜地再慢慢散出蒜味。醬汁唔算杰,但都可以起雞件上面做到掛汁。雞皮烤得薄薄一片脆卜卜,裏面肉汁滿瀉,雞肉超級嫩滑!( 額外配多左塊檸檬汁,吱小小就無咁甜)👍🏻蟹子沙律將芝士雞蛋卷變咗無數隻雞蛋裏面包住軟滑嘅車打和莫蕯里拉芝士,在鋪上少少沙律菜絲、大量蟹子和滿瀉嘅沙律醬。蛋卷非常厚實,蛋味濃郁,芝士味都好香濃!(如果拉絲效果可以更多就更加正),賣相非常靚,醬汁唔會太過搶味,令到我每舊蛋都要點一點。餐廳有室外環境,幾chill 架!不過入夜之後就選擇咗坐室內

👍🏻果味蒜香烤雞

👍🏻蟹子沙律將芝士雞蛋卷