2018-05-25 4932 views
今晚約左中學同學去旺角食烤雞,佢話未食過,想同我一齊試一下好彩我早左收工,去到仲係好早所以唔洗排隊,好好彩吖,因為我知道呢間平時都多人排隊來到呢間餐廳就一定要食烤雞啦,我地叫左蜜糖咖哩烤雞估唔到有咁大碟,有成隻雞咁多!食落去個層皮好脆,蜜糖味甜甜地好好食,咖哩味唔會太重,成個配搭得好正,好好食好滑吖,好入味!而且我覺得烤雞無炸雞咁熱氣,食多左都唔怕見到有新野岀左,我地就緊係勇於嘗試,我地叫左鐡板芝士泡菜炒飯個底有勁多芝士吖,我中意,配料有菜同紫菜可自己加,飯上面仲有塊半熟蛋,飯中間仲有泡菜。上到台一定要趁佢仲係好熱個時要即刻撈左先,如果唔係涷左就好難撈。我想講呢個飯食落去一d都唔膩,完全唔滯!好香芝之味,值得推薦我地俾佢呢幅圖吸引左,最後叫咪呢個來食分量勁多,有好多塊!賣相都好靚,食落去蛋有少少甜甜地入面有好多種材料,因為有青瓜嘅關係,我覺得食落去有點好爽嘅感覺,好味
今晚約左中學同學去旺角食烤雞,佢話未食過,想同我一齊試一下

來到呢間餐廳就一定要食烤雞啦,我地叫左蜜糖咖哩烤雞

好滑吖,好入味!而且我覺得烤雞無炸雞咁熱氣,食多左都唔怕

個底有勁多芝士吖,我中意
,配料有菜同紫菜可自己加,飯上面仲有塊半熟蛋
,飯中間仲有泡菜。

我地俾佢呢幅圖吸引左,最後叫咪呢個來食

分量勁多,有好多塊!賣相都好靚,食落去蛋有少少甜甜地

2018-05-23
  • 蜜糖咖哩烤雞