2023-05-28 19 views
今日第二次光顧炯記, 食返上一次冇食到嘅鵝油撈麵, 同朋友上次話一定要食. 呢度仲有啲二人同埋四人餐會比較抵吃. 今次就叫到. 我同朋友二人今次要咗燒鵝鵝油撈麵 (加15蚊轉咗胸肉), 四寶鵝油撈麵, 一杯阿華田特飲, 同埋鹽焗手撕雞小食. 首先個撈麵沒有失望, 陣陣油香, 再配搭醬油粗麵, 我一個人吃不完, 燒鵝同埋四寶另外分碟上, 唔會撈埋一齊, 四寶就有包括豬腳,紅腸,雞絲, 叉燒, 無論份量及味度都不錯. 至於燒鵝可以加錢要求指定部位(胸肉或脾肉), 鵝肉肉質鮮嫩, 外皮鬆脆. 鹽焗雞絲都幾好食. 至於唯一美中不足就係杯華田特飲, 雖然佢面頭加咗我好鍾意嘅脆脆, 但係我就覺得有啲細杯唔多夠