年前食過,今天再臨為的係佢嘅小籠包同高力豆沙。鮮肉小籠包 $36佢做的小籠包皮,真係可以算是皮薄饀靚。皮好有彈性,內𥚃雖然多汁但唔會容易穿。水準仍然 keep 到,實屬難得。三十六蚊有4隻,抵食的,大推。涼伴雞絲粉皮 $42小食來講真係算勁大碟,粉皮好正有彈性,滑嘟嘟又夠 Q ,第一次食到呢種口感。麻醬夠多又好香好濃,不過就蓋過了雞絲味道。糖醋魚塊 $75大大塊的糖醋魚塊,酸酸甜甜幾開胃。魚塊炸過表層都幾鬆化,冇雪味冇腥味。俗氣擔擔麵$45花生醬很濃的擔擔麵,香而不辣。超大碗,兩個人 share 都食唔曬。麵底幾靚,幼細而有彈性。不過最好叫餐廳幫忙剪麵,我地忘記了,太長有D難夾。奶油津白 $55又係大碟夾抵食之選,感覺有少少似西式的白汁焗菜,好香奶油味。每條津白都 carry 左好多汁,好味呀!雪山高力豆沙 $38另一主角,為佢而來,果然不負眾望。外層佈滿雪山糖霜粉,棉花糖般的高力豆沙皮真係做得特別好味。豆沙饀其實唔會太多,亦唔係甜,好啱我。價錢平,新鮮即做又熱辣辣,亦係必食項目。沒有加一,食到好飽二人埋單都唔使三百,高 CP 呀!
年前食過,今天再臨為的係佢嘅小籠包同高力豆沙。

鮮肉小籠包 $36

涼伴雞絲粉皮 $42

涼伴雞絲粉皮

糖醋魚塊 $75
大大塊的糖醋魚塊,酸酸甜甜幾開胃。
魚塊炸過表層都幾鬆化,冇雪味冇腥味。

俗氣擔擔麵$45

奶油津白

奶油津白 $55
每條津白都 carry 左好多汁,好味呀!

雪山高力豆沙 $38
另一主角,為佢而來,果然不負眾望。

雪山高力豆沙

沒有加一,食到好飽二人埋單都唔使三百,高 CP 呀!

涼伴雞絲粉皮
奶油津白