2014-01-14 615 views
約了我最敬重的中史老師與幾位同學敘舊,地點是老師揀選的九龍城太子道富臨漁港食火鍋,每位全包$128,仲有四位送一 (老師以為),限時兩個鐘,有汽水及糖水供應。星期三訂了七時,一樓全場連埋我們都係得四枱客,都幾冷清。全場服務員得三個,兩位阿姐加一個貌似廚房的男子。湯底揀選了鴛鴦鍋,火鍋配料雖然選擇不多,但都很新鮮 肥牛都不錯,很大碟。加單亦很快,可能人小掛!糖水有兩款,番薯同南瓜西米露。食了兩個鐘後,也沒有人催促我們埋單。到埋單時候,肥阿姐話要有優惠劵先有四送一,我便落街睇清楚佢張宣傳單,原來有一行細字寫在上面,不過老師每早飲茶都沒有看清楚,所以誤會了。其實,唔需要四送一都好抵食,不過有小小誤導 ,同埋個位幫我們埋單的阿姐服務態度惡劣,黑口黑面又粗聲粗氣
湯底揀選了鴛鴦鍋,火鍋配料雖然選擇不多,但都很新鮮
鴛鴦鍋底
羊肉,雞片,滑牛肉,雲耳,鯇魚片

其實,唔需要四送一都好抵食,不過有小小誤導
,同埋個位幫我們埋單的阿姐服務態度惡劣,黑口黑面又粗聲粗氣
Other Info. : 差不多無服務,全部自助形式。
2014-01-08
羊肉,雞片,滑牛肉,雲耳,鯇魚片