2022-07-23 4189 views
屋企人生日要同佢食餐好既,揀左呢間位於灣仔合和中心 62 樓既自助山,幾個月前已經打去book 定窗口位,未夠6點已經開始有人係56樓接待處排緊隊等轉lift上62樓,星期五晚好多人食自助餐,全部都坐滿哂人😨晚市自助餐 (星期五、六、日及公眾假期 - 成人$788; 小童$498)🦞凍海鮮 Book位嗰陣已經問定有無生蠔🦪以前食過有生蠔但而家唔再有,凍海鮮有原隻龍蝦、麵包蟹、鱈蟹腳,蝦同蜆,但就無生蠔,龍蝦肉都幾彈牙仲要有膏🥰🥰🥰🥘熟食熟食方面都幾多款,有明爐燒味: 燒鴨、叉燒、豉油雞同乳豬,乳豬皮脆肉嫩,中間夾左層肥膏😍仲有個魚缸裝住新鮮大蝦,有專人撈起再做白灼蝦同冬蔭功蝦,好新鮮又夠大隻🦐燒烤類既食物都幾高質,每次經過都大排長龍,有芝士焗龍蝦、三峇醬焗蠔、燒和牛、燒鯖魚同鵝肝多士,每人每次只可以拎兩件,芝士焗龍蝦🦞好大隻,咁啱到我嗰陣新鮮焗起熱辣辣,肉質彈牙,芝士味香濃,焗蠔都好好食,蠔肉鮮甜而且海水味濃,燒和牛油脂較重,入口即溶💯天婦羅類就有炸蝦、南瓜、番薯、茄子等等,即場炸起既天婦羅脆卜卜,外脆內軟既口感幾正海參花膠炆鮑魚等到7點3先有得食海參花膠炆鮑魚,每次限拎一盅,冬菇好厚

🦞凍海鮮

🥘熟食

海參花膠炆鮑魚
等到7點3先有得食海參花膠炆鮑魚,每次限拎一盅,冬菇好厚肉炆到好腍好入味,花膠有豐富既骨膠原,海參同鮑魚都好腍😍

🍣刺身
刺身就有三文魚、吞拿魚、甜蝦、帶子、油甘魚同池魚,我就揀左甜蝦、帶子、油甘魚同池魚,原隻甜蝦好多蝦籽,肉質都好鮮甜,帶子厚肉又彈牙,油甘魚同池魚都幾好食😋

🧁甜品
甜品方面滿足埋大人小朋友既需要,有糖果天地、朱古力噴泉、雪糕同多款蛋糕,榴槤控必試榴槤焦糖燉蛋同榴槤糯米糍,值得一讚既係佢地既雪糕係選用Le Salon De The de Joel Robuchon既雪糕,有朱古力、雲尼拿、芒果、士多啤梨、芒果、咖啡,仲有炒雪糕🍦好吸引😍

飲品方面每人會送一杯橙汁,再加一杯餐飲 (咖啡或茶),想飲白酒紅酒可以去酒櫃選購