自從茶家執咗之後,一直都仲搵緊一間比較寧靜嘅茶室,可以安安靜靜歎番杯茶飲嘅地方,今次終於嚟到bookmark咗好耐嘅Basao Tea😍月街呢個地段始終唔太近地鐵站,所以就自然唔會太多人,即使係星期日下午,我哋等咗幾分鐘就有位坐🥰加咗呢度嘅環境比較寧靜,大家都係用下電腦傾下計,成個生活可以慢返落嚟☺️ Iced Hojicha latte ($50)Iced Rock Oolong Latte ($50) 我好鍾意佢哋嘅焙茶,烘得好香,份量亦啱啱好,唔會苦澀。淡淡茶香,加上綿滑嘅鮮奶泡,再加夏天最重要嘅冰🧊,成件事好享受!而大紅袍鮮奶都一樣,烏龍入口後回甘,好飲啊😍😍我哋都唔算係好識品茶,但可以話比你聽,好飲!推介!今次太飽,未有機會試佢嘅roll cake,下次再嚟要試吓先😚灣仔月街嘅隱蔽茶室 Basao Tea 🍵

Iced Hojicha latte ($50)
Iced Rock Oolong Latte ($50)

• 焙茶牛奶