2020-11-29 1497 views
一碗麵嘅時間,聽足幾個是非,當住客人面嘲笑其他客人,你就知道e班老嘢唔係態度差咁簡單,係人品問題。推薦人地食淨腩,一睇個價錢即刻走,e句嘢個收銀阿姐講咗三次,前前後後嘅意思係話人食唔起唔識食,有個阿叔話而家大把地方有得食,佢就再講埋大埔油麻地邊間邊間,難食到咩咁😒總之九記係牛腩嘅唯一標準,只有佢好食,無所謂口味嘅嘢,唔啱你就係你唔識食嘅果種驕傲,well 好嘅,人生有碗牛腩俾你驕傲下。熟客咪好態度囉,見我生面口又後生,個光頭侍應企係檯邊全程望住我食!見我落醋,陰陽怪氣話果枝醋黎㗎...鬼唔知係醋咩,我都唔想咖哩麵落醋,你啲鹼水味重到咖哩都冚唔住嗱曬鼻,逼我落醋,仲以為搵到位寸人。食物上公平講佢,咖哩牛腩好似地拖咁爛溶溶,麵鹼水味太濃,提一下,今日濕度60幾乾燥晴天,無必要落重鹼水。朋友碗清湯腩,佢好欣賞個湯,不停話好飲,牛腩淋得黎都成型無溶溶爛爛,不過麵佢唔鍾意,可惜無河粉。口味嘅嘢百人百味,對我來說,屋企長輩整嘅清湯腩都好好味,無嘢吸引我再去,除咗去觀察班停留係80年代大富豪夜總會思維嘅夥計。