其中呢間都幾深印象,因為嗰日見到佢個menu畫得好靚,我好中意睇美食插畫,好想知佢實物係咪都係咁靚🤩
今次就約左best friend 嚟食夜晚~
夜晚再嚟到呢條街,同我嗰日晏晝行過差好遠,大部分餐廳都係晚市先開,所以晏晝個感覺就有啲冷清,夜晚就變得熱鬧,好大對比😂

木製嘅門面、藍白色嘅門廉加埋啲燈光,好有傳統日本餐廳feel~

入到餐廳,都會見到好多木嘅元素,我好中意木嘅裝飾同餐具,見到咁多“木”,覺得好舒服~
再睇多次餐牌先~
一開始就係呢份餐牌嘅食物插圖吸引到我入嚟食野🤩,畫得好靚,好真實,樣樣野食都好似好好食咁🤤🤤

丼飯嘅配料都超豐富,好吸引🤤🤤🤤

仲有唔同嘅壽司盛~

我哋最後揀左胡麻醬豆腐素菜沙律🥗
沙律菜同蕃茄好新鮮,做頭盤啱晒~
豆腐易夾,但仍然好滑,豆味好濃😋
Best friend 話食落好似佢上次去日本食嗰個豆腐料理嘅硬豆腐~

炙燒鰻魚壽司&蟹膏甜蝦軍艦😋😋😋
個鰻魚燒得好香又唔會太乾,好好味😋😋😋
蟹膏好甘香,甜蝦爽甜,紫菜咬落都係新鮮脆口😋😋😋
之後就嚟到主食啦~

鮭火山丼飯😍😍😍😍😍
啲飯幾乎比魚生完全覆蓋🤩
仲有拖羅蓉喺上面🤤🤤
超豐富~
啲材料多到唔知由邊度開始食好😂🤤🤤
超足料👍🏻👍🏻👍🏻
最後決定分左個拖羅蓉,“筆”起一部分魚生,再好似分pizza咁切開啲飯~
個飯係壓實左,所以先放到咁多魚生喺上面🤩🤩🤩唔同其他餐廳一大碗飯得少少魚生,呢度真係好足料🤤
甚至有個感覺係魚生多過飯😂😂😂
本來以為會剩低啲飯,又見到佢枱面有樽飯素好吸引,諗住有剩飯就可以送飯素食,點知食到最尾都係好多魚生😂
真係可以一啖飯,一啖魚生😋😋😋
咁多種魚生,樣樣都好新鮮🤤
其實我好怕食拖羅,好怕食到唔新鮮嘅味,但呢個拖羅蓉又幾好食,好有魚味,又新鮮👍🏻
三文魚同三文魚子都好新鮮,連怕食魚子嘅best friend 都話佢好食,唔覺有腥味😋😋😋
食到最後,雖然都仲有魚生送飯,但我都係好想試下佢啲飯素,就加左少少落飯,啲紫菜、木魚碎同芝麻都係脆口嘅,加落飯好好味~再飲啖玄米茶,就好似食左一啖茶漬飯咁~好滿足🤤🤤🤤
最後食埋個鹽燒牛柳粒串燒🍢

牛柳粒上面仲有炸蒜片,炸得啱啱好,夾埋牛柳粒食,好香好夾🤤🤤🤤
牛柳粒咬落好香牛味,仲好juicy😋😋😋
呢餐真係好滿足🥰
呢度嘅服務都好好,店員行過如果見到我哋個茶杯唔滿就會主動幫我哋加水,超勤力😇
同埋我哋喺飯素度都見到佢哋嘅誠意~
其實好少食日本野都見到枱面有飯素比客人落,飯素入面有紫菜,好易會潮濕變軟,所以需要成日換,先保持到脆口~
我哋食到脆口嘅飯素就感受到呢間餐廳嘅誠意🥰🥰🥰
下次一定會再嚟食野😋