2018-02-18 1000 views
今日去鯉魚門逛逛,行到有啲攰,隨便揀咗一間酒家食海鮮,佢地介紹咗我哋去一海鮮店買海產,我哋揀咗鮑魚、貴妃蚌同澳洲龍蝦,店主免費送我哋花甲,滿心期待享受豐富海鮮餐。酒家侍應服務尚算熱誠有禮,但廚房手工就真係好一般,花甲醬汁調得惹味但煮得太老,d肉掉哂出嚟,花甲雖然免費,但應該收咗加工費🙄,下單時明明話鮑魚用果皮蒸煮,最後變咗薑蔥豉油蒸,fine 我哋都冇乜所謂,但調味好一般,而龍蝦就煮得太熟,令龍蝦肉變得有啲老,蒜蓉粉絲蒸貴妃蚌就不過不失,反而免費送嘅鮮魚湯最好飲,值得一讚。海鮮連加工茶介費,每位五百幾蚊,咁嘅價錢咁嘅質素就真係有啲貴😓
鮮魚湯
豉椒炒花甲
蒸鮑魚
蒸鮑魚
蒜蓉粉絲蒸貴妃蚌
芝士煮龍蝦
杞子桂花糕
2018-02-18
$570 (Tea)
鮮魚湯