呢間車仔麵店佔據幾個鋪位,對正商場大門出入口,就算我地已經揀d early dinner o既時間o黎依然人流高企,絡繹不斷,好好生意~正如我食過o既其他葵廣呢d 流水式店舖,坐o個度一定唔會話可以好闊落,但generally speaking,雖然繁忙多客要serve,d 阿姐大都係好客氣!下午茶優惠去到六點,趕得及$39 就食到原價$46 o既三餸麵連o野飲,發達喇!因為花多眼亂,最初唔記得tick 湯底,俾阿姐提番。佢即時推介秘製汁,話會有少少咖哩少少辣咁。實物o黎到,個湯o個pat 醬仲帶少少麻香,係幾惹味o既。個粉就試o左樣叫手打麵o既o野,粗身實淨飽肚。豬腸係我食親車仔麵私心必叫之選,另外都會想試下有無d 特別o既餸菜。麻吉燒最初唔知係乜,但其實打邊鑪都係食過o既,就係類似魚蛋中間釀o左d 糯米麻糬,雙重口感。豆卜釀豚肉咁o岩缺貨,我改嗌o左咖哩魷魚。但錯有錯著,呢個幾特別,佢係凍食,所以分開另上,醬汁似湯底o個隻秘製醬,真係幾好味。除o左車仔麵餸,我地仲叫o左d 滷味share 食。$49 有一客有六樣餸o既拼盤,或者好似我地好清晰知道自己想食邊幾種,散叫亦得,得o左。煲

三餸麵 (下午茶時段$39)
手打麵

豬腸
麻吉燒
咖哩魷魚

除o左車仔麵餸,我地仲叫o左d 滷味share 食。$49 有一客有六樣餸o既拼盤,或者好似我地好清晰知道自己想食邊幾種,散叫亦得,得o左。煲足成日o既滷汁,諗起都流口水……揀o左滷水雞翼($20)、豆腐($12) 同埋滷蛋($6),特別要讚個雞翼,menu 上張圖有四隻但實物有五隻!同埋隻隻都大隻飽滿,正!
滷味 (夾埋$38)
滷水豆腐 ($12)
滷蛋 ($6)

頭先跟個粉包o左熱飲,我自己加$3 升o左做枝裝豆漿。
鮮製豆漿 (跟餐加$3)
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
三餸麵 (下午茶時段$39)
咖哩魷魚
滷味 (夾埋$38)
滷水豆腐 ($12)
滷蛋 ($6)
鮮製豆漿 (跟餐加$3)