2010-09-06 2 views
逛逛下 Citisuper 突然被一個雪榚模型架吸引住,再望多兩眼,原來係有12款北海道軟雪榚,主打有純牛奶同綠茶味兩種,仲有紅豆、糯米糍、綠茶啫喱作配料。由於實在太可愛而且北海道係品質保証,終於忍唔住選左宇治抹茶豪華版。職員從雪糕機裡慢慢按出綠茶軟雪糕,可惜真實個樣同模型有點差距,建議應貼上 "只供參考" ,以免爭執。話得說回來,最重要都係個味道。入口真係異常軟滑,牛奶味濃,可能有左牛奶味綠茶味就無地企,無嘜綠茶味,失去平衡。十勝紅豆好綿好滑,連抺茶啫喱都係滑滑既。若可些微下調整體甜度會更好。光從濃濃牛奶香同滑溜程度都做得非常出色,不妨一試!暫時都係覺得韓國濟洲 o'sulloc 既綠茶雪糕夠香,最啱心意!

可愛既雪糕模型架
宇治抺茶豪華版 - 模型
北海道牛乳軟雪糕解說
職員按出軟雪糕
宇治抹茶豪華版 - 真實樣
2010-09-04
$39 (Other)
  • 軟雪糕