2014-12-23 775 views
天氣凍來一碗中式糖水!又滋潤又好味! 呢間以前在銅鑼灣有分店!成日去食!而家專心做中式糖水嘅店唔多(好多都兼賣埋西式!)中式糖水感覺有益正氣啲!所以有機會都會外賣比肥髀食!今日同肥髀去開北角,佢一見到呢間糖水店已經要入去食!平時佢食外賣!未試過堂食!呢間比北角店更大,闊落啲!(銅鑼灣店好窄,成日比人撞背)有三張卡位,呢段時間唔係繁忙時段!可以兩個坐一個卡位,所以好舒服,叫個肥髀最鍾意嘅「黑白」,即「芝麻糊燉奶」,肥髀鍾意攪勻食,好核突!佢就食到一臉滿足!我叫咗「桑寄生蓮子紅棗茶」夠熱好甘甜,足料,蓮子好多好大粒,好甜,紅棗得一粒,比較少,味道正常!仲有幾塊百合!味道甘甘地!正!店員阿姐,比較粗豪!不過好爽手!店內廁所好窄,肥啲都去唔到!算乾淨!冬日糖水!好溫暖!

冬日糖水!好溫暖!
桑寄生蓮子紅棗茶
芝麻糊燉奶
2014-12-20
$17 (Other)
Celebration
Christmas