2019-06-09 385 views
外賣 Delivery 雖然方便,但外賣需時運送,影響了食物的味道,所以如果可以選擇的話,一般都盡量堂食。今次試了Pizza Hut 新推出的星級鬆厚㧗套餐。餐湯朋友選了他最愛的忌廉湯加酥皮。上枱時見到焗得較深色的皮有點懷疑,但食落完全沒有燶味,而且酥皮比平常更香。星級鬆厚㧗可以話係芝心批進階版。除咗有兩款不同的芝士,仲加左番茄醬,令到感覺冇咁 heavy。Pizza 熱辣辣上枱,嗰種味道係外賣食不到的。套餐仲包括 Ceasar Salad, 焗薯蓉同 pasta. Pasta 選了 Carbonara, 味道不錯。另外加了每次必食嘅香辣雞翼。

酥皮忌廉湯

2019-06-06