2017-09-22 802 views
同朋友慶祝生日,當然要搵個靚靚樓上cafe 享受好西傾下計啦, 今次喺理大上完堂之後, 就喺尖沙咀搵Candies Foodies!未上到去已經被活潑趣怪的佈置吸引住兩個女仔都唔係好大食, 唔知佢每碟意粉或者飯有幾多份量, 所以直接叫咗二人晚市套餐。首先嚟嘅係餐湯, 香滑的薯蓉加上適量的忌廉和蘑菇蓉, 調味幾平均, 特別欣賞餐湯份量剛剛好, 不會飲到飽一飽冇胃口 食好西👍跟住到頭盤, 沙律整體感覺新鮮, 羅馬生菜脆卜卜, 煙三文魚煙薰味挺濃, 亦幾有口感, 沙津裏面亦加入不少芝士碎和煙肉粒, 是食得出的用心,整體不俗!重點就係個主菜到啦, 之前睇openrice, 見啲相裏面嘅pizza係普通size, 點知pizza一上台先知道原來直徑有兩隻手掌咁闊, 甚至長過兩隻手掌Idk😂, 面對咁大型嘅薄餅, 我同朋友好驚食唔曬,浪費食物, 但幾驚喜嘅係, 原來荷蘭薄餅餅底好薄, 仲薄過pancake, 所以烤焗出嚟嗰邊非常香脆, 餅底食得出唔單只係麵粉 , 仲撈咗 到咗啲芝士, 令到餅底好似芝士脆餅!估唔到煙三文魚同都草嘅味道係咁夾✨✨✨, 感覺清新! 強烈推薦大家試啲個荷蘭薄餅!肉醬意粉
未上到去已經被活潑趣怪的佈置吸引住

是日廚師餐湯- 磨菇忌廉湯

煙三文魚凱撒沙律

煙三文魚刀草水瓜柳忌廉芝士荷蘭薄餅

肉醬意粉就食得多,但牛尾肉醬扁意粉就 唔係成日食到, 原來用牛尾做肉醬牛肉味係香濃好多! 扁意粉烹煮時間剛剛好, 保持應有的煙韌口感👍

室內佈置溫馨 ,店主酒樽水種了不少牛油果, 為環境增添玩味~

星期四晚已經好多人, 餐廳座無虛席, 熱鬧非常, 氣氛不錯, 同朋友傾下食下嘢不知不覺就過咗三個鐘~ what a lovely night
2017-09-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday