2019-03-13 133 views
男友係拉麵控,基本上每個一至兩個星期總會食到一次拉麵,好彩香港既拉麵店都唔少,我都仲未食悶食到膩😂😂😂 要數男友會翻兜再食既,拉麵Jo係其中一間。(當然唔知會唔會因為依間拉麵充滿住學車回憶,加番多少感情分,唔知大家又無人都會一樣學完車去食度食番碗麵獎勵下自己呢☺️)拉麵Jo來頭唔細,已經連續5年拎到米芝蓮推介,證明質素有保證。而餐廳分別有沾麵同拉麵2款俾客人選擇,每款口味都已經配好麵條,客人只需要選擇配菜要唔要加麵之類。我相信店家咁做係基於對自家製湯底同麵條既認識,做出認為係最夾既組合😋我今次揀左味噌口味,湯底濃郁但唔死鹹,岩晒重口味人士。加埋塊唔肥既叉燒同超甜粟米,真係無得輸🥳男友就叫左招牌沾麵,沾麵用粗粗麵,比拉麵既粗麵更粗,咁就更加掛湯。湯底有魚介香味,同拉麵味噌湯底唔同,多左一份鮮香。食到最後可以叫店員加湯,加完湯再飲埋啲沾麵湯,更加好味,更加香😋😋😋店外長期都有人排隊,所有大家黎食好野都要俾啲耐性呀!!

店外長期都有人排隊,所有大家黎食好野都要俾啲耐性呀!!
2019-02-24
Type of Meal