2021-09-12 90 views
尖沙咀食個特色午餐,能滿足香港女人打卡心態,第一時間就諗起mamaday。呢度簡直打卡天堂,周圍都被特色的裝潢同擺設所吸引住,連餐牌的名子都特色過人,今次又有新野試,真係開心又期待。呢排mamaday 有lunch set選擇,睇個餐名都幾唔錯,我地今次就點了「吉列石斑一定要配芒果他他醬架!配炒蛋多士」同埋「生姜燒豚肉蛋包飯!好味」。第一次試這個「吉列石斑一定要配芒果他他醬架!配炒蛋多士」,吉列石斑炸得幾脆,外脆內滑,成個賣相都相當吸引,有紅莓沙拉🥗好健康,又有炒蛋同多士,成個combination 都好有西式風味而又不失健康配搭。我就偏愛「生姜燒豚肉蛋包飯!好味」,之前都食過,岩重口味的我、喜歡滿滿的生姜豚肉同滑蛋,見到都流晒口水,蛋控都真係忍吾住會點,而撈埋一起食味道更佳,十分推薦。兩個餐都會配set drink, 蜂蜜紅茶同美式咖啡都唔洗加錢而且大大杯好夠飲。另外加$8仲可以有餐湯(每天都唔同的湯),而今天就係濃郁的南瓜湯,厚實的口感很不錯。食完主食,點少得甜品,午餐加$42 就有比利時窩夫🧇配焦糖,呢個焦糖真係唔講得笑,好味道不得了,極力推薦呢個甜品,一定要試啊。最後建議到ma
最後建議到mamaday 前訂位,因為都幾旺場,大家訂好位就唔洗等咁耐啦。
2021-07-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)