2016-10-17 1994 views
老婆仔最近翻工好大壓力,今日專登帶老婆仔去食餐好既鬆一鬆!尼到Sky 726食dinner,由於臨近Halloween,餐廳特別佈置一番,充滿節日氣氛。首先order左2杯飲品,難得出左Halloween Special Drink, 當然要試下!唔太好酒既我地揀左2杯mocktail。一杯Coco Tail, 一杯Vampire's Kiss。Coco Tail一入口好重椰奶味,不過攪一攪後,水果味突出返,味道幾balance😊 Vampire's Kiss賣相好特別,用水果扮眼球,好有Halloween feel, 味道方面好香椰奶味,老婆仔好鍾意!依度既餐包熱辣辣,配上橄欖油同黑醋,唔錯唔錯。我地嗌左個紅菜頭沙律,份量唔係好多,食落好fresh感覺好健康。跟住到青蒜馬鈴薯濃湯同燒蕃茄大茴香雞絲濃湯上枱,2款湯都好足料,飲到好濃郁嘅薯仔同蕃茄味。相比之下,我比較喜歡馬鈴薯濃湯。主菜油封鴨脾賣相看似普通,但食落有驚喜,唔會好油膩,肉質嫩滑得嚟仲好入味👍👍另一道主菜烤慢煮釀法國鵪鶉都相當唔錯。鵪鶉入面釀咗配料,加上用慢煮方式烹調,令肉質可以保持嫩滑口感之餘,仲充分吸收咗配料嘅味道。但由

Coco Tail

Vampire's Kiss
紅菜頭沙律
青蒜馬鈴薯濃湯
燒蕃茄大茴香雞絲濃湯
油封鴨脾
烤慢煮釀法國鵪鶉
另一道主菜烤慢煮釀法國鵪鶉都相當唔錯。鵪鶉入面釀咗配料,加上用慢煮方式烹調,令肉質可以保持嫩滑口感之餘,仲充分吸收咗配料嘅味道。但由於原隻鵪鶉咁上,食起上嚟唔太方便,有d難切🙈
餐廳知道老婆仔係十月生日既壽星女,重專登準備左份禮物俾老婆仔,好貼心,值得一讚。
2016-10-17
Coco Tail