之前黎幾次都係食招牌清湯腩,今次就搞搞新意思試下炸醬麵,一上枱見到金黄色嘅肉醬淋喺竹升麵上面,已經令人口水猛流!以前食慣左川味炸醬麵嘅麻辣、京式炸醬麵嘅濃郁,呢度嘅炸醬麵就比到我好大驚喜~單睇色澤已經令人食慾大增,用新鮮鴨蛋同面麵整成嘅竹升麵一食就知與別不同,充滿蛋香味道,咬落爽口彈牙;而加入左黄豆醬同蕃茄醬嘅炸醬辣中帶甜,甜中又食到微辣,風味獨特,好正!!!再飲一啖豬潤牛肉湯,湯頭好鮮,清清甜甜,細問員工,佢話係用左大量牛骨同藥材熬製而成,唔怪得咁好味。湯嘅香味令豬潤嘅嫩滑同牛肉嘅爽口更突出,真係食唔停,連湯都比我飲精光luuuuuuuu~
炸醬麵
豬潤牛肉湯
2016-01-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)