2020-08-18 1930 views
我是老顧客,02年剛出黎做野就係上環返工,久唔久都會買佢地嘅齋早餐、午餐買齋飯盒、放工就去買佢地嘅特價齋點心到06年轉工,離開上環後,一直對佢地嘅齋炒米及點心念念不忘;有時放左工,或返工前都提早少少過去買直到佢15年搬去西營盤後,一直的唔起心肝過去幫襯。而家呢間公司,最近由怡和大廈搬到中環中心(有1.5小時的食飯時間),作為運動般,行路過去1小時往返;由買第二日嘅早餐,再買埋佢地嘅飯盒#十幾年無幫襯佢地,以前排長隊,而家無人龍(唔係蘇杭街開店,人流係少好多)阿媽鐘意食佢嘅芋頭榚、蘿蔔榚、糯米榚、芝麻榚、齋咕嚕肉(噚日買左壽桃包、叉燒包&素肉包)聽日早餐試呢間野的齋飯盒,唔同公司樓下油淋淋嘅齋係充滿原味道、個湯好清甜飲完成個人都好舒服#上星期係霸王花湯#噚日係佛手瓜蜜棗湯#捱夜的日子茹素,每日有1、2餐食清淡的#口氣都少的,連口水都有甘甜甘甜的感覺

呢間野的齋飯盒,唔同公司樓下油淋淋嘅齋
係充滿原味道、個湯好清甜
飲完成個人都好舒服
#上星期係霸王花湯
#噚日係佛手瓜蜜棗湯

#捱夜的日子茹素,每日有1、2餐食清淡的
#口氣都少的,連口水都有甘甜甘甜的感覺
TakeAway