2021-11-24 17 views
素菲亞Sofia西環爹核士街28-32號安發大廈地下C號舖女朋友年尾要清假, 我就沒那麼幸運了, 所以她專登過了我OFFICE 附近一齊食LUNCH。唔可以帶女朋友去我平常食碟頭飯架餐廳,要搵間舒服架西餐, 西環海旁有間素食, 幾健康又唔驚佢投訴又話肥。甘筍湯仲加麵包呢,簡單原味道,喝得出甘筍清甜味無花果綠茶喝一口有淡果香又唔太甜,另一杯是菠蘿賓治,有汽的soda water 加菠蘿,甜度控制是靠水果自身沒額外加糖,健康宜人。蘋果批,果蓉中有加了莓呃,所以顏色帶點紅。黑松露野菌闊條麵$118 闊條麵質感一流,只是用雜菇炒香同黑松露牆散發出的芳香,好吃。鬼馬肉醬意粉仿真度非常高,而上面架肉醬好自然是素啦, 個蕃茄汁酸酸甜甜極之開胃。
素菲亞Sofia

西環爹核士街28-32號安發大廈地下C號舖

甘筍湯仲加麵包呢,簡單原味道,喝得出甘筍清甜味

蘋果批,果蓉中有加了莓呃,所以顏色帶點紅。