2016-04-19 466 views
以前喺深圳食過正宗川菜, 感覺係好油同好多紅辣椒好辣. 相比之下, 今次四姐川菜改良咗迎合香港人口味, 唔會好油好辣.餐廳免茶免加一, 但杯茶絕對唔欺場, 唔苦唔澀有茶味, 入口溫馴, 比起好多要收茶錢啲茶好好多.四川凉麵份量頗大, 幼麵爽滑冇咩味道, 最適合配上既咸又香辣醬料.蒜泥白肉豬肉肥瘦適中, 加上香蔥蒜頭辣椒醬, 食落爽口唔係好辣.酸辣土豆絲火喉炒得好好, 做出嚟爽口唔會變粉.酸菜魚魚肉用咗龍利柳, 冇骨厚肉, 嫩滑可口, 酸菜中夾雜青辣椒碎, 唔覺意食中都會好辣.四姐炒飯配料有類似欖菜雞蛋火腿香蔥, 炒得非常乾身, 食完碟底冇油, 好耐未食過炒得咁好嘅炒飯.四姐川菜絕對可以再encore.

四川凉麵
蒜泥白肉
酸辣土豆絲火喉炒得好好, 做出嚟爽口唔會變粉.
酸辣土豆絲
酸菜魚
四姐炒飯
四姐川菜絕對可以再encore.
2016-04-09
$240 (Lunch)
四川凉麵
蒜泥白肉