2017-09-03 1745 views
喜歡去舊區揾食,睇雜誌介紹而來,小店在油麻地舊區群中,客人都係附近街坊,以單身漢為主,非常「地道」。小店面積好細,只有一排靠牆位加一張小圓枱,好迫夾,要食環境就咪來了。街坊小店,洋溢温情,我估係一家四口經營。提供家常菜,湯水涼茶小食甜品乜都有,無餐牌,菜式全貼在牆上,有好多隱藏版,非常温柔又有禮貌的年輕人會介紹是日精選,你想食的都可以自己開口問下有無,非常隨意。最重要係大件夾抵食,兩條友,有湯有菜有雞,埋單唔使一舊水,足料得來味道又唔錯,詳情請見內文。我儍儍的問年輕人咁多款食物點預備得切?年輕人温文一笑地答我湯水涼茶同糖水每日只供應一款。
  • 例湯
  • 咸雞