2019-08-26 455 views
淘大平價泰菜今日到淘大那邊工作,淘大商場餐廳真係越開越多,同同事行了一轉,最後決定食這間泰國菜,因為價錢相當親民。晚飯時間,已經有不少人排隊,但係等了差不多5分鐘,就到我們了,餐廳設計非常時尚,簡約的木紋顏色,感覺大方舒服。雖然食客眾多,但係員工數量都足夠,可以照顧到每一位食客,上菜,加水都好快。香葉咖哩海中寶$118這個巨型法包,真係未食過,所以就叫了試一下,微脆的法包面上鋪滿了咖喱汁,海中寶的意思是集了所有海鮮,有大隻鮮蝦,魷魚,青口,蟹柳等等,咖喱偏甜,外邊微脆,內裏鬆軟的法包,沾滿了咖喱汁,非常邪惡,和朋友兩個人,吃不完。泰式肉碎生菜包$83這個肉碎生菜包小小偏辣,生菜大概有10片左右,新鮮爽口,豬肉碎的份量很多,口味偏辣偏酸。炭烤泰式串燒$60叫了兩串豬肉,兩串雞肉,雞肉比較乾身,豬肉燒得比較好,好多汁,有炭燒豬肉乾的味道。泰式香茅雞中翼$65一碟有五隻大雞翼,表面香脆,鋪滿了香茅入味,內裏雞肉嫩滑,表面好脆口。馬拉盞炒雜菜$70份量多,集齊所有菜款,馬拉盞味道出,有鑊氣。總結這間餐廳尚算平靚正,而且不加一,非常抵食,突然想食泰國菜的,可以一試👍
淘大平價泰菜

香葉咖哩海中寶$118

泰式肉碎生菜包$83

炭烤泰式串燒$60

泰式香茅雞中翼$65

馬拉盞炒雜菜$70
份量多,集齊所有菜款,馬拉盞味道出,有鑊氣。

2019-08-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 炭燒泰式串燒