2018-05-02 6007 views
有一部份香港人在XX元朗,X登等等成日投訴受到南亞人種族歧視,而新聞亦經常都有南亞人以暴力歧視香港人嘅新聞。但估唔到連去南亞人開設嘅餐廳都疑似受到種族歧視。我唔知係佢哋嘅態度不嬲係咁還是只係對香港人有差別,呢啲由大家決定好耐以前有同事話呢間野好食,本應都唔想去,但同事話好就應酬一下佢。嗰日係中午,入到去一個疑似老闆物體嘅印度人同啲印度侍應黑口黑面,但親眼見到佢哋對住啲白人同外賣嘅印度人就笑容滿面。嗰啲食物全部都係醬料,反而主菜太細件,冇味道,成餐飯非常難食。嗰啲飲品冰多個執,甜到不得了。嗰個乜嘢薄餅套餐我懷疑係食緊麥當勞麥樂雞的六款醬汁。如果羅勒嘅印度餐就係代表印度食物,咁廣東菜一定比印度菜優勝一億倍。買單嗰陣時個印度婦又係黑口黑面,找錢又係黑口黑面,一句多謝都冇。本人俾佢嘅態度激嬲,所以用極之唔耐煩態度去攞返啲散紙,佢表情好驚訝點解只係留低一毫子,本人用廣東話同佢講咁嘅服務仲想問我攞貼士。可能我啲語氣比較嚴厲佢就冇咁黑面。本人只是對佢哋態度不滿,絕對冇歧視佢哋嘅種族點解成日去有南亞人嘅餐廳都受到良好對待,希望處理移民申請嘅入境處關注一下呢個南亞移民逆向種族歧視香港人嘅現象。本人以前亦

點解成日去有南亞人嘅餐廳都受到良好對待,希望處理移民申請嘅入境處關注一下呢個南亞移民逆向種族歧視香港人嘅現象。本人以前亦都喺1968受到南亞侍應極不禮貌對待而令到對方道歉。香港政府應該關注一下會種族歧視香港人嘅餐廳,而close noodle不斷河蟹有關少數族裔的負評,寫真野就話人身攻擊,又唔講邊一句有問題,close noodle 編輯太小朋友,行為不檢點
$150 (Lunch)
  • 冇嘢好食