同屋企人之前食過,協奏坊西餐廳的自助晚餐真係好抵,於15天前預訂珀麗酒店自助餐, 成人優惠每位$268, 這個價錢就可以品嘗酒店級美食, 真是大飽口福 ! 餐廳環境寬敞 ,座位舒適整潔, 店員們服務態度一流, 添加食物和收碟的速度很快,還有要讚一讚餐廳門口有一部濕紙巾機, 非常方便客人。海鮮方面有凍蝦,長腳蟹,麵包蟹,蜆,青口和小龍蝦等等。刺身和壽司提供多款選擇,亦很新鮮甜美。 沙律區有六至七款, 每一款的沙律菜都很新鮮。熱盤有點心蝦餃, 粉麵,冬陰功海鮮,酸菜魚,鵝掌, 日式芝麻雞翼, 炸蠔, 牛肉,豚肉和香腸。 湯類有中式和西式選擇, 青紅蘿蔔湯和忌廉雜菌湯, 兩款味道各有特色。甜品種類很多,包括有榴槤流心芝士撻( 榴槤控必食,熱辣辣好好味), 芒果拿破崙餅, 意大利芝士蛋糕,法式焦糖燉蛋和啫喱等等,真是多不勝數。我最喜歡自助式班戟機, 只需等一分鐘,非常方便。 我自己D.I.Y了一款班戟加朱古力醬和雪糕, 非常好味。今次食得好開心又滿足, 因為是屋企人預早15日前訂枱的關係,就可以有預早優惠每位只需$268 (平日原價成人$398),大家一致認為協奏坊西餐廳是一間價錢經濟實惠又性
, 成人優惠每位$268

海鮮方面有凍蝦,長腳蟹,麵包蟹,蜆,青口和小龍蝦等等。
刺身壽司提供多款選擇,亦很新鮮甜美。 沙律區有六至七款, 每一款的沙律菜都很新鮮。熱盤有點心蝦餃, 粉麵,冬陰功海鮮,酸菜魚,鵝掌, 日式芝麻雞翼, 炸蠔, 牛肉,豚肉和香腸。 湯類有中式和西式選擇, 青紅蘿蔔湯和忌廉雜菌湯, 兩款味道各有特色。甜品種類很多,包括有榴槤流心芝士撻( 榴槤控必食,熱辣辣好好味

今次食得好開心又滿足
, 因為是屋企人預早15日前訂枱的關係,就可以有預早優惠每位只需$268 (平日原價成人$398),大家一致認為協奏坊西餐廳是一間價錢經濟實惠又性價比超高的酒店自助餐。😍

凍海鮮

長腳蟹 & 龍蝦仔

刺身

壽司

冬陰功海鮮

牛肉&豚肉&腸仔

海鮮冷盤的長腳蟹, 味道鮮甜沒有雪味。 小龍蝦肉質新鮮, 肉質彈牙。 壽司刺身有幾款選擇, 刺身三文魚和吞拿魚肥美鮮味。 熟食方面, 酸菜魚酸味適中啖啖肉好好味。 甜品我最喜歡榴槤芝士撻, 榴榴槤味香濃, 迷你的芝士撻一啖一個沒有膩的感覺。 還有豆腐花可以添加芋圓, 估唔到這裏做的芋圓質素幾好,口感煙韌, 豆腐花又滑又香。

2019-10-23
Type of Meal