2023-02-10 70 views
💕前排係海港城行街,物色到依間主打星馬菜嘅餐廳,入面環境舒適,靠窗既位置仲有維港海景!野食都好好食,好值得推介( ´▽`)~✨ 馬來西亞肉骨茶配經典滷水 $228- 肉骨茶係呢間餐廳嘅推介,眼見好多枱食客都有點,我地一於都試試~我地簡左呢個套餐,原價$178,加$50有多碟滷水拼盤,幾抵食😋肉骨茶湯底濃厚,帶有濃濃嘅藥材味,排骨肉質唔會韌,份量都多,數返都有大約4件~另外仲有其他配料,例如響鈴、豆卜、油條、炸魚皮、炸支竹,浸埋湯汁黎食好正(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)💕- 另外既滷水拼盤有雞腳、花生、豆腐、豬耳、溏心蛋、酸菜,加$50就可以試到咁多款小食,推薦大家加配😚✨ 椰香海鮮喇沙 $128- 喇沙椰奶味好香,同微辣嘅湯底好夾~配料好豐富,有原隻大蝦、豆卜、魚片、魷魚圈、溏心蛋等等,我地簡左米線底,索哂啲湯汁,好惹味~🤤✨ 炒貴刁 $118- 炒貴刁食落有好香臘味嘅油香,配料有蝦、魚片、臘腸粒、芽菜等~炒得好有鑊氣(≧▽≦)

馬來西亞肉骨茶配經典滷水

✨ 馬來西亞肉骨茶配經典滷水 $228