2019-05-17 1142 views
收工同同事食飯, 四個人最好就係打邊爐, "禾牛薈"就喺公司附近好方便, 我地book咗六點半時間尚早未係好多人, 喺樓下有店員確認booking, 上到去就有店員安排座位, 店內有好多卡位而且仲幾寬敞添, 我見仲有好多間VIP房, 睇黎下次同學聚會可以諗諗佢。睇睇點餐紙有好多選擇, 首先揀咗個湯底先, 店員介紹"御膳宮廷海中寶", 女士們一聽到有花膠已經心心眼😍, 仲可以飲埋湯先打邊爐, 啱哂我地。 另外幾鍾意自家制五花茶, 唔會太甜剛剛好, 打住邊爐唔怕熱氣。點好食物, 店員會拎一大盤調味料, 可以自己揀要咩醬料, 有隻沙茶醬好香。 蔥、 炸蒜、 生蒜、芫荽。。。等等, 乾淨新鮮。🔸御膳宮廷海中寶🔸⭐⭐⭐⭐⭐成個龍頭鍋一上枱確實"架勢", 果然係御膳宮廷, 店員會幫忙剪開豬肚, 內有花膠、 海參、 螺頭、 元貝、 魚唇、 冬菇等等, 呢個湯份量十足, 每人都飲咗兩大碗同最後清哂所有湯料, 堅好飲。👍黎到點都要試下牛肉, 我地叫咗"特級手切肥牛"油脂分佈平均, 肉質比較淋, "至尊本地招牌手切牛頸脊"就比較重牛味。每次打邊爐都會叫既"韭菜餃", 非常讚, 屬於多韭菜少肉, 份量十足,

🔸御膳宮廷海中寶🔸⭐⭐⭐⭐⭐

每次打邊爐都會叫既"韭菜餃", 非常讚, 屬於多韭菜少肉, 份量十足, 係我鍾意既韭菜餃。 近期鍾意咗"萵筍", 無論爽口或者淥耐啲淋啲都咁好味。 本身湯底已經好夠味, 我地仲叫咗"冬瓜"吸哂湯既精華好夾味道。

"老友鬼鬼", 即係油炸鬼加蝦滑, 本身已炸得好香口, 可以即食, 湯未滾我地已經差唔食哂😂

呢度座位舒服, 食物都唔錯, 係一個朋友聚腳既好地方👍

• 老友鬼鬼
  • 御膳宮庭海中寶