2019-02-15 467 views
明天便是情人節,我地最喜歡提早慶祝😛經朋友推介,這間既有情調野食又好味的餐廳。今天來得還算早,大約7是點鐘。店員遞上餐牌及餐前小食,是一些墨西哥片,側邊仲有一碟醬汁 ,食完還可以添😉門口也寫著一些推介菜式。主餐選擇也不少!有前菜,pizza, 扒,意粉等等,當然仲有酒類,見到不少人在跟朋友喝啤酒,談心。首先來的是 fruit punch ($62), 味度不太甜,幾好。再來西班牙香燒乳豬仔,這個見到很多人都讚好食,所以試下。底層係 一塊法國麵包然後放上青瓜再加上一片乳豬同埋蕃茄仔,因為有番茄仔同青瓜,再配乳豬片吃,減去肥膩感,超正🤩係咁多碟最好食的。白酒忌廉青口,青口幾大隻,忌廉汁濃郁。西班牙小食拼盤,裏面有薯角,炸薯仔波波,西班牙腸仔 切片,芝士三文魚波。薯角,炸物夠脆!仲有2個sause。煙三文魚芝士波波,煙三文魚 包住一個圓碌碌嘅芝士波喺裏面味道非常夾。叫左之後發現併盤都有😂唔緊要啦,好味照食哂。。龍蝦汁海鮮寬條麵,放著一隻大蝦。麵裏有帶子,青口仔,墨魚卷切粒😋埋單每人$350左右,食左好多野同好味,我覺得幾值。順帶一提,依度d服務都幾好,同埋有好多熟客,見職員同客人都有講有笑,
明天便是情人節,我地最喜歡提早慶祝😛

經朋友推介,這間既有情調野食又好味的餐廳。

門口也寫著一些推介菜式。主餐選擇也不少!

Fruit  punch

再來西班牙香燒乳豬仔,這個見到很多人都讚好食,所以試下。

西班牙香燒乳豬仔

白酒忌廉青口,青口幾大隻,忌廉汁濃郁。
白酒忌廉煮青口

西班牙小食併盤

忌廉芝士煙三文魚波

埋單每人$350左右,食左好多野同好味,我覺得幾值。順帶一提,依度d服務都幾好,同埋有好多熟客,見職員同客人都有講有笑,仲有走過黎問我地野食好冇味🤗。
龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵
2019-02-13