2018-04-10 1349 views
今日同男朋友拍拖,搭船去愉景灣。因為已經係第二次嚟,所以男友book咗枱去食泰國菜~ 雖然我地早咗近半個鐘到餐廳,但職員都幫我地找了一個房外露天的位置!比大家望下有對住個海係幾浪漫啦(❁´ω`❁) 兩個人靜靜地食飯傾下心事,想食泰國菜又怕嘈?呢個地方真係啱哂拍拖嘅情侶~我地一共叫咗三碟食物,最推薦係佢嘅泰式豬肉炒河!豬肉非常大塊又份量多!蛋好甜,麵又入味!而且非常大碟,啲餸仲多過啲麵!比起其他,非常抵食~第二碟係沙嗲串,我地揀咗mixture: 豬肉、雞肉、牛肉。我個人認為個沙嗲醬好惹味,無論邊款肉點下沙嗲醬都變得好好吃!推薦!至於生菜包,我就揀了豬肉,但可能食唔慣,總覺得佢太酸了,好快就唔想吃,唔啱胃合。

2018-04-09