2017-04-30 727 views
今日補祝友人生日,去左南丫島周圍行下, 我地買左個蛋糕,夜晚諗住搵間有海景既餐廳食飯。係openrice 見到呢間餐廳食評唔錯, 所以就黎試下。 一去到侍應哥哥就幫我地雪左個蛋糕先,跟住佢就帶我地去室外坐, 十分有驚喜, 個位對住個大海, d海風吹埋黎, 又舒服又寫意。 未食野,先比個景滿分! 睇完menu 後,我地叫左半打芝士波菜焗生蠔、黑松露海鮮意粉、白酒。個焗生蠔真係意外地好食😋😋,我本來唔鐘意生蠔,焗生蠔出面好多地方都焗到好乾身硬掘掘,但呢間個焗蠔可以做到外脆內軟, 食落去仲補留到生蠔既juicy 感👍🏻👍🏻 仲有少許天然海水鮮味。 另外個白酒都唔錯, 原本menu 上個白酒買曬,waiter offer左另一款冇咁酸清清地既白酒比我地。呢個白酒好順喉,易入口, 配生蠔一流! 最後,個意粉就還可以, 有點乾。但其實都唔差, 海鮮料足,有青口,魚柳肉,魷魚,蜆肉。意粉又唔會煮得太爛,有口感。 但生蠔表現太突出了,食完生蠔再食意粉, 令意粉失色了。🙈之後食埋個生日蛋糕,太滿足!總括而然, 呢間餐廳性價比幾高, 浪漫舒服既環境, 高質素食物,貼心服務。又唔加一又唔收切餅費👍🏻👍🏻👍🏻
之後食埋個生日蛋糕,太滿足!
White  wine
芝士菠菜焗生蠔