2018-01-07 1414 views
聖誕節,BB豬話要俾驚喜我,一開始唔話俾我聽去LOW-TEA,冇錯係LOW-TEA而唔係HIGH-TEA,佢話英式傳統LOW-TEA先係指貴族嘆果D下午茶。去到門口都覺得幾驚奇,因為間店係坐落係西寶城後面嘅單幢住宅的地面位置,唔留意睇真係唔覺佢嘅存在,餐廳旁邊係一家西餅店,有機會再介紹。BB豬話小店最出名係佢嘅LOGO朱古力,一定要試下。我地點左一個聖誕TEA SET。每人配一種茶,我就點左雲尼娜紅茶,聞落好香,味道淡,但配搭食物的話就是不錯。過左一陣主角上來了,是一個仿中式的八寶架設計,層層都有不同的咸點或甜點。我已經食指大動,但係侍應請我地等等,他回頭就在架上灑爆谷,增添節日氣氛咁多種食物我最鍾意用食用花做的春卷^_^仲有就係南瓜湯包過左一陣有另一對情侶來到我們旁邊的位置坐下,距離相當接近,他們唔知做咩事在美好的假期、美好的食物面前吵架起來……希望他們而家已經和好了吧~侍應在送TEA SET架給他們時不小心有些汁液灑到皮鞋上,而他竟然就在我們面前很隨意地拿張紙巾就抹鞋……之後他有打算洗手嗎~?希望有吧…不然就……這家走高級風格路線的店,希望衛生上能追上價格定位。

係一家西餅店,有機會再介紹。

BB豬話小店最出名係佢嘅LOGO朱古力,一定要試下。

tea set

咁多種食物我最鍾意用食用花做的春卷^_^

仲有就係南瓜湯包

……之後他有打算洗手嗎~?

希望有吧…不然就……

這家走高級風格路線的店,希望衛生上能追上價格定位。
$388 (Tea)
Celebration
Xmas's Eve