Cambo ขุนทอง (The ONE)

2019-03-14 143 views
好耐冇去過金寶食嘢。今次再嚟拜訪,睇吓食物水準有冇keep到。今日星期三,都係咁多人,等左20分鐘到。終於有位喇。呢間餐廳可以要話係食過咁多間餐廳入面。重複去過最多次嘅一間。我諗都超過20次。可能你會好奇點解。原因係,呢度嘅泰國菜好啱我口味同好味。好似講緊廢話哈哈哈。今次叫咗1)無骨鳳爪,2)生菜包,3)青咖喱雞1)無骨鳳爪:味道剛好適中唔會太酸,亦唔會太辣。同埋最重要嘅係好入味。✅2)生菜包:對上喺度食生菜包覺得佢好辣🌶️食唔到。由於呢排食得辣野多,升左一級辣度。所以口痕叫咗個黎食。今次食覺得份量少咗同埋覺得唔夠辣(淡左味),但鍾意佢啲豬肉係半肥瘦,識落比較有質感唔會乾爭爭。另外個人鍾意佢,豬肉同生菜係分開上,加上生菜係鯨乾水,包起豬肉時唔會濕滴滴。3)青咖喱雞配法包✅印象中係$93。呢個好抵食,雞肉係用雞件上。感覺係貴價過雞脾肉或者雞柳。✅泰式茄子,青豆都好多呢道菜仲要用爐上有酒精火興住個煲,令到個青咖喱味愈煲愈濃味,好出。(不過今次覺得青咖喱甜左少少)✅同埋佢跟嘅法包熱辣辣,基本上兩個人都夠食唔使再叫飯。暫時都會keep住嚟呢間餐廳食飯😆
好耐冇去過金寶食嘢。
今次再嚟拜訪,睇吓食物水準有冇keep到。
今日星期三,都係咁多人,等左20分鐘到。終於有位喇。
今次叫咗1)無骨鳳爪,2)生菜包,3)青咖喱雞

3)青咖喱雞配法包
✅泰式茄子,青豆都好多
✅同埋佢跟嘅法包熱辣辣,基本上兩個人都夠食唔使再叫飯。

暫時都會keep住嚟呢間餐廳食飯😆
2019-03-13
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 青咖喱雞