2021-06-20 250 views
平日去所以唔洗排長龍系一件好事,見星期六、日都好多人排隊 所以我覺得超lucky🥰!叫左雞肉金邊粉同牛肉金邊粉價錢都係$55/$58(希望冇記錯)雞肉金邊粉既肌肉係雞鎚,但啲肉好「鞋」、冇咩雞汁,有啲失望。只係雞肉既話2.5/5分然後我係叫牛肉金邊粉,牛肉係瘦既、夠曬味道同煮得夠淋!係本人鍾意食既瘦牛!食完唔會「sip」牙,都幾唔錯啊~所以就咁牛肉4.5/5分 金邊粉同其他店鋪都差唔多 睇樣以為湯底係濃,飲落去又ok喔,唔重!佢有四款嘢可以➕係湯度 我覺得加醋、將成碗麵層次升級左,令佢更加好食!辣椒粉都係,我食過一啖(主要因為天氣太熱唔想食辣既出汗,不過都好食!)配料有炸豬皮、蝦片(我覺得中規中矩)仲有幾粒豬肉丸,佢吸左啲湯既味同可能本身有味,所以食到最後覺得有dd鹹姐,但都好食既!泰式奶茶好飲!因為冇得揀糖度開頭好驚太甜,發現茶同奶比例唔錯、都唔覺好甜!飲到後面有茶既香味、一啲都唔澀!👍🏼👍🏼

只係雞肉既話2.5/5分

所以就咁牛肉4.5/5分

金邊粉同其他店鋪都差唔多
睇樣以為湯底係濃,飲落去又ok喔,唔重!
佢有四款嘢可以➕係湯度

配料有炸豬皮、蝦片(我覺得中規中矩)

2021-06-18
  • 牛肉船麵