2017-10-29 2849 views
旺角有唔少泰國野揀,咁經朋友介紹,就黎左泰聚。咁佢餐牌都有唔少選擇,唔單止有咖哩食,仲有前菜同小炒等等,揀到有排揀到想食乜。咁最後我地就叫左個泰式小食拼盤、青咖哩牛腩、肉碎粉絲湯。個泰式小食拼盤(小)都幾多野食,兩個人叫呢個都夠,有雞翼、春卷、魚餅等等。咁最好食係個春卷,因為d餡好多,而且係即叫即炸,熱辣辣送黎,非常好味。青咖哩牛腩d咖哩唔算太辣,非常適合唔想食辣嘅朋友。而牛腩方面都幾腍,而且都有好多舊。另外,叫碗白飯就咁low汁食都非常滿足。肉碎粉絲湯都有好多蔬菜係入面。飲品叫左杯龍眼冰,清清地幾好飲,而且都有不少龍眼肉。而我地亦都叫左個椰青飲,因為我地見到好多台都有叫,就想試試。椰青水好清甜,而且有好多椰子肉食。最後我地叫左個椰汁西米露作結。味道剛剛好,唔太甜,而且足料,好好味。
咁最後我地就叫左個泰式小食拼盤、青咖哩牛腩、肉碎粉絲湯。

肉碎粉絲湯都有好多蔬菜係入面。

飲品叫左杯龍眼冰,清清地幾好飲,而且都有不少龍眼肉。