2022-11-22 787 views
呢晚朋友带咗我去旺角嘆泰國菜🇹🇭~我哋揀咗好豐富嘅「晚市二人套餐」🤭明爐椰汁雞湯🥥🐥一入口就飲到好清新嘅椰子味,個湯仲有好多材料添!啲雞好入味,吸滿椰子雞湯😋青木瓜沙律🥗大量青木瓜絲同蔬菜,配埋酸酸甜甜嘅醬汁,食完呢碟沙律真係好開胃☀️泰式沙嗲4串揀咗兩豬兩牛,每串都好巨型,啖啖肉,點沙嗲醬食一流~海南雞(半隻)🐥海南雞去晒骨,啖啖肉,好鮮嫩🐥~泰式炒雜菜🥗食完串燒食返菜,好似健康啲😆,炒雜菜好惹味,蔬菜種類都好多👍🏻泰式鮮蝦炒金邊粉(+$28)好大碟嘅金邊粉,味道岩岩好,裡面仲有兩隻大蝦🍤,蝦肉都幾彈牙,但略嫌辣椒籽比較多🌶️原個鮮椰青(+$32/個)🥥食泰國菜點少得飲返個椰青😌,椰青汁好鮮甜👍🏻椰汁西米糕(6件)(+$28)跟餐加$28可自選任何一款甜品,椰汁西米糕清甜可口,為今餐畫上完美句號🥳
呢晚朋友带咗我去旺角嘆泰國菜🇹🇭~

我哋揀咗好豐富嘅「晚市二人套餐」🤭

明爐椰汁雞湯🥥🐥

青木瓜沙律🥗
青木瓜沙律

泰式沙嗲4串
泰式沙嗲串

揀咗兩豬兩牛,每串都好巨型,啖啖肉,點沙嗲醬食一流~

海南雞(半隻)🐥
海南雞(半隻)

海南雞去晒骨,啖啖肉,好鮮嫩🐥~

泰式炒雜菜🥗
泰式炒雜菜

泰式鮮蝦炒金邊粉(+$28)
泰式鮮蝦炒金邊粉

原個鮮椰青(+$32/個)🥥
原個鮮椰青

食泰國菜點少得飲返個椰青😌,椰青汁好鮮甜👍🏻

椰汁西米糕(6件)(+$28)
椰汁西米糕

青木瓜沙律