2021-07-12 95 views
炭燒美國安格斯西冷牛扒伴燒汁牛扒火候啱啱好,雖然係西冷偏有咬口,但整體唔會過韌,肉身中間粉紅,略嫌汁身可再多小小,但侍應主動提供芥末,配搭適宜,加上伴碟的蒜蓉炒豆薯蓉非常香口,令這碟菜生色不少。芥末牛脷南瓜蓉意大利飯牛脷微焦,脆口,易咬,南瓜蓉唔會過咸,下菜前更問我哋意大利飯的軟硬喜好,非常貼心。只是南瓜味不太出,若然加些小南瓜粒到飯中效果可能更好。蕃茄湯及餐包+是日甜品 (士多啤梨慕斯)+煙鴨胸柚子醬沙律跟餐價只是額外加$38,非常超值,湯身creamy,香草餐包亦因應客人數量而免費提供,柚子沙律微酸開胃,再送是日精緻甜品一份,實在值得推薦呢個加配組合。心太軟温度啱啱好,有流心,伴碟亦有心思,配上朱古力碎口感倍增,只是要$98單點,偏貴,沒有訂座折扣不建議加配。唔係賣廣告,但整體真係非常好的體驗,是油尖旺區浪漫西餐的超值之選!環境優雅, 落地玻璃的窗邊位置可以睇哂城市中的景色,店員服務態度好,價錢亦適宜,如果經訂座平日午餐重有優惠,冇限主餐牌定是set lunch,絕對親民首選。
炭燒美國安格斯西冷牛扒伴燒汁

芥末牛脷南瓜蓉意大利飯