2021-03-06 634 views
晚市經過呢間翠華,望入去好似裝修幾靚,同埋好耐冇幫襯呢個字號,就入去試吓。大型木枱對角間開,枱面幾濶,裝修得幾靚。D阿姐好親切有禮⋯⋯不過,我哋唔係入嚟食裝修同service㗎噃!叫左兩個晚餐,一個粒粒豚肉跟薯菜,一個黑椒牛扒跟意粉。先上羅宋湯,非常油同非常辣,應該係辣椒油落重手左。問題係,點解煲羅宋湯會落咁多辣椒油嘅?!個餐包就白白長長,熱熱地加牛油幾好食。主角出場!什麼粒粒豚肉?根本係炸肥豬扒碎上!炸得非常油,同埋切哂D肥豬肉,已經所剩無幾⋯⋯薯蓉同椰菜花幾好食,不過呢啲好難唔好食啩!黑椒牛扒意粉算比較正常,不過牛扒好多筋,又係要切走部分先至食到⋯⋯意粉就軟硬適中。至於凍檸茶⋯⋯咪凍檸茶囉!食完兩個餐,結論係用左176蚊去食配菜。
叫左兩個晚餐,一個粒粒豚肉跟薯菜,一個黑椒牛扒跟意粉。
個餐包就白白長長,熱熱地加牛油幾好食。
至於凍檸茶⋯⋯咪凍檸茶囉!
食完兩個餐,結論係用左176蚊去食配菜。