2019-09-28 3014 views
呢日又同小朋友去咗交通安全公園度玩, 玩完之後喺附近搵嘢食, 公園周圍都有好多食肆, 見到有間台灣菜我同屋企人上次都喺上水度試過, 記得上次食過都唔錯,所以今次都去食。紅燒半筋半牛肉麵唔記得上次喺上水分店食過牛肉麵覺得幾好食, 所以今次在叫, 但今次叫嘅係半筋半牛肉, 個湯底幾有牛肉味 ,幾清甜有少少辣, 麵方面可以揀粗麵或者有麵我揀咗粗麵, 粗麵食落有咬口幾爽, 牛筋和牛肉煲炆得好冧好入味。微辣脆脆椒雞軟骨上枱嘅時候有少少嚇親, 個賣相望落去好似好辣咁, 但係啲紅椒食落去唔會好辣, 可能係用咗甜椒, 同埋佢將啲甜椒炸到好脆, 感覺有啲好似食緊脆片咁, 雞軟骨都炸到好脆好香口。醉小三醉小三分別有醉雞 ,醉豬手和醉鴨舌, 三樣分別都做得幾入味, 唔會太重酒味, 豬手幾淋身。香蕉黑芝麻雪糕配窩夫窩夫係即叫即做需時大約十分鐘, 食落口外脆內軟, 香蕉有即燒嘅焦糖鋪面, 食落好香脆。

紅燒半筋半牛肉麵

微辣脆脆椒雞軟骨