2016-09-23 3591 views
收工在銅鑼灣接埋肥髀,先去搵間餐廳坐低!星期六晚上真係唔容易!上網搵咗呢間商場內食店,去到唔使等位,可以直接入座!餐廳好有北歐家庭感覺!布梳化加淺木傢私!特色燈光!牆上係黑板,用粉筆畫公仔!隨意又有特色!食物以沖繩菜做賣點,幾有特色!可惜我只有兩個人!食唔多!要精選幾款來試!落單後食物慢慢到!忌廉汁煙肉意大利麵伴溫泉蛋($90)呢個肥髀喜歡食,溫泉蛋撈勻,意大利麵幼身,像天使麵多啲,忌廉我嫌略浠身!加上溫泉蛋雖然滑,但就更水汪汪!洋蔥爽脆,菇類香濃!煙肉幾香!整體ok照燒飯釀波托貝洛蘑菇($62)呢個係店員推介嘅小食,一隻大菇上面釀咗個飯糰嘅飯,飯已經調味!飯糰煙韌!菇肉煙韌!上面灑咗沙律菠菜同洋蔥圈,不過呢個唔算小食!食晒都好飽!好味Cappuccino($45)本來想叫沖繩咖啡,但店員已經無咗(沖繩菜無沖繩咖啡?)最後揀咗呢款,粉藍瓦杯好靚,咖啡泡好挺身好厚,𢳂起好挺身,咖啡微澀甘易入口,可惜唔夠熱!失去香味!一般Kyoto & mango squash($58)肥髀飲!賣相好靚!店員爽手,攞餐具上菜勤快!不過接觸唔多!食物有特色但唔出色!
店員爽手,攞餐具上菜勤快!不過接觸唔多!
食物有特色但唔出色!
2016-09-17