2018-10-09 2766 views
已經有三年沒有來食放題了, 當時覺得不過不失, 因為有銀鱈魚西京燒, 這是很多放題店都不會有的。不過今晚重臨此店, 發現只有五分一的客人, 如此冷清, 有點不安。既來之, 則安之。四個人開始商量寫 order 紙, 發現食物種類非常少, 但有三文魚籽軍艦及海膽軍艦, 仲有帶子壽司, 甜蝦刺身, 三文魚, 等等, 每樣都 order 了一些。以上都是 ok 新鮮的, 但鮮甜味不足! 而且比出面放題店少很多選擇, order 紙只得幾張, 每張只得數款食物! 另外, 自取飲品也足得幾款選擇, 也是比外面的放題店少太多了。跟住輪到熟食, 完呶全是一整晚的敗筆:銀鱈魚西京燒, 有 D 腥, 燒得唔夠香, 味道還可以!牛肉鍋, 完全唔合格, 牛肉又鞋又靱, 味道也不對板!薄燒牛肉差中之差, 又乾又鞋又咸又苦!燒牛舌, 紙咁薄, 又係又乾又鞋!食到無晒心機, 相也沒再影了, 唯有 order 甜品! 甜品只有兩, 連雪糕雪條也沒有! 布甸以人頭計, 只有 4 個, 普普通通。不過 puff 原來手掌咁大, 咬落去只得甜味, 勁甜。總括而言, 不值這價錢, 折左也要三百幾蚊一位, 這個價錢這

跟住輪到熟食, 完呶全是一整晚的敗筆:
銀鱈魚西京燒, 有 D 腥, 燒得唔夠香, 味道還可以!
牛肉鍋, 完全唔合格, 牛肉又鞋又靱, 味道也不對板!
薄燒牛肉差中之差, 又乾又鞋又咸又苦!
燒牛舌, 紙咁薄, 又係又乾又鞋!

總括而言, 不值這價錢, 折左也要三百幾蚊一位, 這個價錢這種質素, 食其他餐廳可以有更好的選擇, 我以後也不會再來了!