2019-08-20 410 views
有時清清地想食麵或者粥,我一定會揀池記。貪佢服務好、坐得舒服、質素有保證,價錢亦都唔貴!叫咗個及第粥、炸雞翼,同炸鯪魚球。池記嘅粥係最我食過最綿,而且有米香,每一款粥都會有少少唔同味。今次呢款豬潤好大塊,口感非常清爽處理得好好。豬肉丸係手打,非常之滑嘅質地,細細粒好彈牙,有豬肉嘅鮮甜,好味!豬肚爽口彈牙,味道唔算太濃,但口感一流!炸雞翼大推呀!係我食過炸得最脆嘅雞翼,連埋上面超足料嘅炸蒜,每一啖都係卜卜聲。雞翼比較大隻,炸到外脆內軟,仲會咬到啲肉汁。有時口痕我都會專登過嚟食啲炸雞翼😆炸鯪魚球,識食一定係食蜆介😏 呢一間嘅蜆介酒味比較濃,鯪魚球炸得香脆可口,食到鯪魚嘅清香同鮮甜。配粥食另有一番滋味。銅鑼灣呢間老店比較細間,坐得唔舒服,下次想食可以食其他分店。

今次呢款豬潤好大塊,口感非常清爽處理得好好。

豬肚爽口彈牙,味道唔算太濃,但口感一流!

• 炸雞翼
  • 及第粥