2014-06-02 3072 views
今次係第2次去華嫂冰室食野因為上一次排隊既經驗 今次諗住平日朝早去 可以唔洗排喇 點知華嫂既人氣西利到咁既地步 預早左少少 都係要排1個鐘到 天時暑熱🔥汗水已經湧住出黎 眼見華嫂有提供臨時涼亭 但太陽高高掛 仿佛蒸爐咁 都係遠處陰涼地方暫避好d-------好不容易等左1個鐘後------------終於叫飛入得👏👏👏入到去 都係難敵高溫 幸好身旁有兩架大風扇 縱使吹既⋯係熱風💦 不過都無損我倆肚餓及期待既心情 由於有上次既經驗 有咩好食 我一早心裡有數 但仍然心大心細 依個時候 一同坐下既食客出聲喇💫原來係熟客仔 既介紹有咩好食 又問親切地問我倆是否第一次黎 不禁令我覺得此處甚有人情味☺️其實天水圍都唔係外邊人所講既咁悲情姐😏好 等左無耐 飲品先送到 另一杯飲品 叫左凍奶茶 冰花奶茶無貨 雖然係咁 但茶味非常濃厚👍天氣實在太熱 冰粒粒融化 其間見到熟客仔竟然嗌了杯熱奶茶 不得不俾個like佢👍食完 頂住個大肚腩 真係好滿足😋正所謂 排就個幾鐘 食就唔過一個鐘等得太耐 KO食物既時間都光速完成舖外依舊人頭湧湧 我地都唔好意思優閒聊天加上 酷熱天氣 實在頂受唔住結賬去收銀處 突然覺得有天堂
今次係第2次去華嫂冰室食野
室內有冷氣供應 見到用餐既客人 真係覺得佢地幸福好多😔
下次光顧 大概⋯秋天吧😌🍁
2014-05-30
Waiting Time
70 Minutes (Dine In)
$54 (Lunch)
檸檬益力多
招牌菠蘿包