2015-01-27 4213 views
今日去開cwb,因為遲左起身,所以搞到3點半仲搵緊lunch 去邊度食好,當我同女朋友苦惱緊去邊食ge 時候,諗起school food 可能係呢段時間應該會唔駛等位,因為前幾次wkend 係呢間食晚餐等到死,一去到...yeah....只係等10張table only,已經算好小架喇,好彩人流都好快,15分鐘就入得lu。school food 主打ge 韓食同平日尖沙咀韓國街ge 最大不同係,School food 主要係比較輕便的韓食,例如冷麵﹑湯麵﹑伴飯﹑沙津和一些小食,今次我和女朋友就叫了以下這幾個上幾次通常都係order 辣ge 年糕,今次因為我和女朋友想吃得舒服一點(因為之前都係order 餐牌上有3隻辣椒個幾款,very 辣,但又好好味) ,所以第一次試卡邦尼這款年糕,估唔到卡邦尼配年糕原來都可以咁好味,對於不能吃太辣的人,呢個絕對值得推介,記住千析唔好當呢個只係前菜,其實吃完一大碟都幾飽下。牛肉碎+一大堆配菜+辣醬+有小小黏性的飯,攪完一齊之後,真係好好味,真係可以食唔停,但美中不足係牛肉份量比較小,八十幾蚊黎講算比較貴。仲有叫左一個水冷麵 ($70),但唔記得影相,呢

廚師卡邦尼年糕
大發牛肉伴飯

仲有叫左一個水冷麵 ($70),但唔記得影相,呢個係最好味,每次都必定encore,因為一上菜,我同gf 已經急不及待食晒,麵好冰+好彈牙+有小小辣,辣得有d 透心涼。

記住限時得75分鐘ja,會好sharp 趕你走,所以要自己預時間la~!

2015-01-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
廚師卡邦尼年糕
大發牛肉伴飯
  • 水冷麵,大發牛肉伴飯,廚師卡邦尼年糕