2016-04-15 806 views
同朋友在Hysan 食完晚餐之後,口痕痕就想食甜品,最就腳就梗係滿記甜品! 滿記甜品最大既特色是白雪即係雲呢拿沙冰底,我暫時都未見過有其他甜品店有相似既產品。呢個雲呢拿沙冰底,唔會話甜到好漏,甜度岩岩好,而且重奶味同身邊既朋友都一致讚賞 所以我地3個人都嗌左白雪既甜品 首先介紹必食既白雪黑珍珠 就咁睇望到都已經覺得好吸引,當中用既配料好豐富,有元肉 (龍眼)、芒果、香蕉、海底椰加黑珍惜。食既時候,建議一齊撈埋食,口感會好豐富 。 食甜品都講求新鮮,我覺得滿記就算係簡單既用料方面都唔求其。 芒果係呢個時節都唔係旺季,但芒果都甜同新鮮。香蕉如果放得耐都會變黑,但佢都無 ,所以係即叫即整 而呢個係雪山榴連,賣相好吸引色彩繽紛。雪糕可以簡 綠茶或者雲呢拿,因為白雪已經係雲呢拿味,所以簡左綠茶味雪糕綠茶雪糕好重奶味,十分鐘意榴連加上白雪,都是意想不到的夾,喜歡榴連的朋友,絕不能錯過滿記既榴連無論咩時候都保持到一定既水準,榴連肉超香滑,同超有濃郁既榴連味不過士多啤梨有d酸, 算喇,佢只不過係配菜不過唯有美中不足是少左以前既人情味,得返機械式既服務
滿記甜品最大既特色是白雪
同身邊既朋友都一致讚賞

所以我地3個人都嗌左白雪既甜品
首先介紹必食既白雪黑珍珠
白雪黑珍珠

雪山餾僆
而呢個係雪山榴連,賣相好吸引
綠茶雪糕好重奶味,十分鐘意
榴連加上白雪,都是意想不到的夾,喜歡榴連的朋友,絕不能錯過

不過士多啤梨有d酸, 算喇,佢只不過係配菜

不過唯有美中不足是少左以前既人情味,得返機械式既服務
Type of Meal
Last Night Supper