2015-07-16 890 views
因為係聖誕節+2週年紀念,所以去左位於OPC的Manhattan晚餐。可能因為早的關係,餐廳仲未開始多人,Waiter帶左我地去近窗邊的位置坐低,餐廳燈光好暗,唔會太光,令氣氛感覺比較好。椅子係梳化設計, 坐得幾舒服。本來想叫佢地的聖誕set dinner,但因為set dinner上的主菜我都係唔食的,所以都係決定散叫。我叫左肉眼扒同龍蝦湯,丈夫叫左龍蝦同羅宋湯,仲叫左個沙律Share食龍蝦湯都幾滑幾好飲,不過冇咩驚喜至於羅宋湯丈夫話酸酸地材料足,幾好飲!沙律D沙律菜幾新鮮,而個醬味道濃郁但唔漏~到主菜的肉眼扒,煎得岩岩好,醬汁比較普通, 扒身偏向比較薄.但個人是接受的。到最後想埋單時.店員主動送我地甜品,很親切的服務已經忘記了名字的甜品,上面是雲呢拿雪糕,底層配上微溫的紫米,中和了2者的甜味, 所以食落唔會好漏!總括黎講,呢間餐廳我都幾滿意,應該會再去!
龍蝦湯都幾滑幾好飲,不過冇咩驚喜
至於羅宋湯丈夫話酸酸地材料足,幾好飲!
沙律D沙律菜幾新鮮,而個醬味道濃郁但唔漏~
到最後想埋單時.店員主動送我地甜品,很親切的服務
總括黎講,呢間餐廳我都幾滿意,應該會再去!
羅宋湯
沙律