CHEF STAGE de Eddy Chu

今日專登同女朋友黎到呢間餐廳食晚飯!一入座就有駐場歌手唱80s, 90s 年代的歌, 如果坐窗邊仲有夜景睇, 成晚的氣氛都好好, 好浪漫!唔怪得現場有咁多情侶慶祝生日~ 哈哈, 仲見到有個男仔生日, 個歌手直情走埋去唱生日歌 講返野食先, 一黎就叫返杯野飲先啦, 我地分別叫左Mystrey Mocktail 同 Mystrey Cocktail. Mocktail 有熱情果, 橙同其他生果味, 酸酸甜甜好開胃. 而杯Cocktail 入面有粒荔枝, 愈飲到底荔枝味同酒味就愈黎濃郁。前菜首先黎到的係豬扒包, 個包好熱好脆, 入面的豬扒亦都好細心地切到細細粒! 但最特別的係撈左D 芥苿醬, 令到個包味道好得意!接住落黎的係大大隻蝦多士, 蝦果然係大大隻而且煮得香脆! 配菜仲有一粒粒好似係魚子的珠, 點知原來係提子味爆爆qq 珠(哈哈, 個名亂作的)! 這就是我鐘意食創意料理的地方, 永遠唔食落都唔知係咩味, 驚喜連連~跟住叫左2個湯, 一個係冬蔭海鮮湯, 海鮮非常之多, 有鮑魚, 帶子同蝦. 個湯辣辣地有椰奶味, 帶子好軟身咬落軟綿綿, 鮑魚亦都好鮮味。另一個係松露磨菇湯, 松露味好香,
今日專登同女朋友黎到呢間餐廳食晚飯!

另一個係松露磨菇湯, 松露味好香, 仲有多好磨菇打成的碎碎, 令到磨菇味好突出, 唔會比松露味遮晒!

最後黎到主菜, 就係燴鴨腿同埋海鮮大王! 燴鴨腿燴得好冧, D肉一推就離骨! 而且仲收埋左D 鴨胸肉, 令到鴨腿肉都更加香!
而海鮮大王除左有好足料同新鮮的蜆, 煎魚, 蟹肉, 芝士醬帶子, 蝦 同 鮑魚之外, 配菜的紫薯蓉 同 茄汁薏米都好有創意好好食, 食到我地肚腩凸凸.

好滿足既一餐!好好味!